top of page

Historien

Historien fra start

Gunhild og Ola Bakken vokste begge opp i Vågå og bosatte seg på Grov i førkrigstida, der de stifta familie og livnærte seg på småbruket. Etter hvert fant de ut at de trengte flere føtter å stå på, og de bestemte seg for å starte med campingplass som tilleggsnæring til gardsdrifta. I 1964 ble Grov Camping`s første sesong et faktum.

 

Noen enkle hytter og et stort jorde som ble benyttet til teltplass var alt som trengtes for å sette i gang. Hvordan denne idèen ble til vet jeg ikke, men jeg må si at det var en utrolig god idè, og folk strømmet til for å feriere på Grov om sommeren. Det kan nok ha mye med beliggenheten å gjøre, like ved et lite tjern med vakker natur på alle kanter.

GrovCampingResto3.png
GrovCampingResto1.png

Historien

Mange gode minner

Det var ikke bare folk som kom langveis fra, men også mye bygdafolk som tok turen til kiosken på Grov for å kjøpe en is eller en wienerpølse fra pølsekokeren til Ola. Mange ville prøve lykken på 5-øre spillet som stod ved kiosken. Et stort skrin med 5-øringer står fortsatt i kiosken på Grov, til minne om denne artige sysselen du kunne bedrive på Grov i tidligere tider.

Et annet kjennemerke for Grov Camping var trollet som stod ved Grovi med fiskestanga si. Mange kommer fortsatt innom til oss på Grov Camping og forteller sine historier om trollet som stod der i mange år, om 5-øre spillet ved kiosken som ble et samlingssted for lokalbefolkningen og om Gunhild og Ola som ble turistverter på Grov! Nå er jeg 3. generasjon turistvert på Grov Camping, og den heldige som får ta i mot mennesker fra alle kanter av verden, som kommer til Grov for å kose seg og nyte gode feriedager i den norske fjellheimen på Grov. Takker så mye for det!

bottom of page